Atletski savez Bosne i Hercegovine zainteresovan za izgradnju Atletskog centra u Konjicu

U cilju sagledavanja mogućnosti za izgradnju Atletskog centra u Konjicu jučer se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima sastao sa predsjednicom Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđicom Šišul Rajher, generalnim sekretarom  Mehmedom Lokmićem i direktorom Atletskog kluba Pace Konjic Mahirom Mujićem.

Tokom posjete razgovano je o kapacitetima za bavljenje atletikom kojima Konjic trenutno raspolaže i spremnosti Gradske uprave Konjic za njihovo proširenje.

“Gotovo sve atletske staze u Bosni i Hercegovini su već dotrajale i u namjeri da osiguramo uslove za budućnost atletike kao sporta u našoj zemlji pokušavamo iznaći adekvatna rješenja, koja će omogućiti organizaciju većih takmičenja i kvalitetne pripreme takmičara. S obzirom da Grad Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje po pitanju stvaranja uslova za aktivno bavljenje sportom, želja nam je da se u Konjicu izgradi Atletski centar i vjerujemo da će se te želje i ostvariti” – kazala je predsjednica Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđica Šišul Rajher izražavajući zahvalnost gradonačelniku Ćatiću i njegovim saradnicima na susretljivosti i razumijevanju, kako bi stasavale nove generacije atletičara, koji će postizati vrhunske rezultate.

“Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine prepoznali napore koje Gradska uprava Konjic ulaže kada je u pitanju unaprijeđenje sportske infrastrukture, od uređenja igrališta pored Osnovne škole Čelebići, Prve i Druge osnovne škole, Područnih škola Ribići i Podorašac, radova u Sportskoj dvorani Konjic i na Gradskom stadionu, te da su na osnovu toga odlučili predstaviti nam svoje planove. Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u našem gradu sa željom da u Konjicu osim na nivou Bosne i Hercegovine i Evrope imamo i svjetska takmičenja u ovom, ali i drugim sportovima, što je i naš cilj” – kazao je gradonačelnik Ćatić.

radiokonjic.ba/konjic.ba

20.09.2023.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO