Akcija „Školarac“ za sigurnije kretanje učenika

Jučer je na području Hercegovačko – neretvanskog kantona počela nova školska 2022./2023. godina. Na ulicama je sada mnogo učenika i potrebno je značajnije obratiti pažnju, kako bi im se osigurao bezbjedan dolazak u školu i njihov povratak do kuće.

Akcija „Školarac“ koju provodi MUP HNK u saradnji sa policijskim stanicama u gradovima i općinama HNK, podrazumijeva poduzimanje niza aktivnosti koje će osigurati bezbjednost kretanja djece, ali i svih učesnika u saobraćaju u blizini škola, pješačkih prijelaza, trotoara, te prilikom izlazaka iz sredstava prijevoza.

„ I u ovoj školskoj godini nastojat ćemo osigurati prisustvo patrola policije u terminima kada je najveća frekvencija učenika: oko 7.30 do 8 sati, te od 12:30 do 13 sati kada počinje druga smjena. Patrole će biti u ulici Musala i u ulici Varda, a u skladu sa našim mogućnostima pokušati ćemo da obezbijedimo prisustvo policije, pogotovo u prvim danima, i kod škola u Podorašcu i Čelebićima, koje se nalaze pored magistralnog puta M 17, kako bi se vozačima skrenula pažnja da se tu nalaze škole i da budu oprezniji“ – izjavio je za radiokonjic.ba Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

Ismail Kadić

„Osim toga, u mjesecu septembru, PS Konjic planira pojačane kontrole saobraćaja, pogotovo akcije mirujućeg saobraćaja u blizini škola, na trotoarima, u blizini pješačkih prijelaza, kako bi djeca maksimalno mogla koristiti trotoar. U proteklom periodu Grad Konjic je u ulicama Musala i Varda postavio usporivače, koji su dali efekta za bezbjednost učenika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju“ – rekao je Kadić.

  755 učenika ove školske godine boravit će u Srednjoj školi Konjic

U protekle dvije godine zbog pandemije korona virusa PS Konjic i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Konjic nisu imale mogućnosti da održe redovne edukacije u školama za učenike o bezbjednosti kretanja pješaka, ali će se, najvjerovatnije, ove godine nastaviti ta aktivnost posebno za učenike nižih razreda izjavio je Ismail Kadić, rukovodilac OC PU Konjic.

Akcija „Školarac“ za sigurnije kretanje učenika
Akcija „Školarac“ za sigurnije kretanje učenika

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

06.09.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. NOVEMBAR Bik će imati probleme na poslu, ljubav cvjeta kod Riba

Ovan Posao: Bilo da je riječ o dodatnim zadacima ili...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo