AJB DOC: Večeras u Konjicu prikazan film „Braća Musemić“

U okviru Festivala dokumentarnog filma Al Jeezere Balkans-AJB DOC večeras je u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic prikazan film „Braća Musemić“.

Autor filma je dugogodišnji sportski novinar Edin Isanović, reditelj je Nihad Ušanović, a izvršna producentica Blerta Hadžić. Film je inspirisan fudbalskim legendama, braćom Vahidinom i Husrefom Musemićem, čija priča počinje u rodnoj Janji, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, gdje su napravili prve fudbalske korake. Također, film donosi i priču o njihovom djetinjstvu na obalama Drine, talentu, posvećenosti uspjehu, međusobnoj podršci, ali najviše o ljubavi prema fudbalu.

Vahidin Musemić

Prikazan je njihov klupski i reprezentativni uspjeh koji su ostvarili tokom karijera, posebno Vahidinov, koji je igrao za nacionalni tim fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Obojica su, također, bili dio šampionskih generacija FK Sarajevo, a Husref je sa Bordo timom osvajao trofeje i kao šef struke ovog kluba. Osim sportske, film prikazuje i priču o međusobnoj ljubav braće Musemić, njihovoj povezanosti, kao i podršku njihovih porodica tokom karijera.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Husref Musemić

O sportskoj karijeri braće Musemić u filmu su govorili: Stjepan Kljujić, Mehmed Baždarević, Muhamed Granov, Mirsad Fazlagić, Marjan Mijajlović, Fuad Muzurović, Faruk Hadžibegić, Milojko Pantić, Mitar Mrkela, Vahidin Mulamustafić, Asim Osmanbašić, Fadil Baćevac i članovi porodice.

Na kraju filma putem video poruke Husref Musemić se obratio konjičkoj publici, kazavši da su u životu najvažniji porodica i prijatelji.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Braća Musemić

„Nadam se da ste shvatili poruku ovog filma, a to je da su odnosi u porodici i među prijateljima najbitniji, jer život je prolazan, sve brzo prođe i na kraju ostanu samo sjećanja i uspomene. Poznato je da sam ove godine šest mjeseci proveo u Konjicu kao trener FK Igman i još jednom se zahvaljujem svima na saradnji za koju se nadam da je bila uspješna”-poručio je Musemić.

ajb doc: večeras u konjicu prikazan film „braća musemić“
Braća Musemić

Konjičanin Sead Alagića pogledao je film „Braća Musemić“ s posebnom pažnjom, kazavši da je u pitanju veoma uspješna filmska priča.

„U filmu smo mogli vidjeti život braće Musemić, njihove odnose u familiji, životne poruke, i sve to me veoma dojmilo. Uspješna filmska priča i čak veoma emotivna”-kazao je Alagić.

Festival dokumentarnog filma Al Jeezere Balkans-AJB DOC završava sutra prikazivanjem filma „Istražitelj“ u 19:30.

radiokonjic.ba

11.09.2023.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO