back to top

50. obljetnica mature gimnazijalaca posuške gimnazije iz 1973. godine

Pedesetu godinu mature proslavila je generacija maturanata Gimnazije fra Grge Martića Posušje 1972./1973. godine.

Generacija 1972./1973. godine te je godine ispratila ukupno 38 maturanata. Razrednici su bili prof. Ljubo Kovač i pokojni prof. Vlatko Mišetić. Bila je to peta generacija koju je ispratila Gimnazija fra Grge Martića u Posušju.

Ovom prilikom generacija maturanata se na poseban način sjetila i svojih preminulih kolega: Slaviše Dutine, Željka Jukića, Anđelke Mandurić, Dragice Misir, Zdenke Širić, Branka Šušnjara, Nedjeljka Zlopaše, Darinke Biško, Ivana Jukića i Željke Jukić, ali profesora Vlatka Mišetića, pa je za njih sveta misa služena nekoliko dana ranije na devetnici, 7. kolovoza.

Okupljanje su započeli u četvrtak, 10. kolovoza ispred gimnazije u Posušju gdje im je sat razrednika održao prof. Ljubo Kovač, u 19 sati su slavili svetu misu u posuškoj župi, a onda se zaputili u restoran „Odmor“ na druženje.

„Bit će divno ponovo se sresti i vratiti u školski život i u doba naše mladosti, da zajedno uronimo u bezbrižnost i pomladimo dušu. Kao da je jučer bilo, zajedno smo istraživali svijet, učili jedni od drugih, sanjali, družili se, odrasli i zaljubljivali se. Život nas je raspršio na sve strane, otišli smo svatko za svojim snovima, većina nas je s akademskim zvanjima za što od srca zahvaljujemo našim profesorima. Proživjeli smo protekle godine i kroz njih dobili još mnoge lijepe titule: otac, majka, baka, djed, tetka, ujna, ujko, strina, striko… Imamo sjede vlasi, ali kada sjednemo u naše klupe, mi smo samo oni golobradi momci i djevojke iz prvog A i B. Neka tako bude i na dan našega susreta, pedesete obljetnice mature. Neka sve brige nestanu, a mi postanimo ponovo veseli srednjoškolci. Svatko od nas je uzbuđen i čini se da ima toliko toga ispričati svima, pa zato predlažemo da sa sobom ponesete sjećanja, pjesme, zdravice, šale i svega čega se sjetite. Pedeset godina je prošlo od toga dana, našega ispita zrelosti, pedeset ljeta ili jeseni, a u nama žive još gimnazijse godine“, stajalo je u pozivnici maturantima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, generacije 1972./1973. godine.

Kako je bilo lijepo vidjeti mladenačku zanesenost koju mogu vratiti samo susreti s generacijom.

Objava 50. obljetnica mature gimnazijalaca posuške gimnazije iz 1973. godine pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO