350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a

Unatoč kišnom vremenu koje je prijetilo otkazivanju Monte utrke za djecu u sklopu Mostar Move Week-a udruga KINEZIS je još jednom ispunila Park Zrinjevac radosnom djecom i roditeljima.

Paralelno sa početkom utrke koja je bila zakazana za 18.00h prestala je padati kiša, a dječiji osmjesi ponovno su izmamili sunce nad Mostarom. Tradicionalna Monte utrka za djecu u dužini od 400 metara i ove godine je u kratkom roku od otvaranja dosegla limit od 350 mališana koliki je maksimalan kapacitet utrke.

Djeca su se natjecala u kategorijama predškolski uzrast, prvi i drugi razred, treci i četvrti razred, te peti i šesti razred. Kako i priliči dječijem duhu i borbenosti, natjecateljskog žara nije nedostajalo tu su se svi trudili stazu proći u najkraćem vremenu. Ipak ono što ovu utrku razlikuje od svih drugi je pristup udruge KINEZIS da se u ovoj utrci ne proglašavaju pobjednici, nego da sva djeca dobivaju medalju za sudjelovanje i poklon pakete generalnog pokrovitelja utrke kompanije Union Foods doo.

Predsjednik udruge KINEZIS prof.dr.sc. Franjo Lovrić ovakav neuobičajan pritup dječijim sportskim natjecanjima objašnjava željom da se sva djeca osjete uspješnim u sportskim aktivnostima. Iako je razumljivo da ce uvijek biti brže i sporije djece, ili pak snažnije i slabije, ovakav pristup osigurati će osjećaj zadovoljstva kod svih sudionika usmjeravajući ih da se ne natječu protiv drugih, nego da budu najbolja verzija sebe. Krajnji cilj je razvijati samopouzdanje i pozitivnu naviku kod djece za sportskim aktivnostima. Navedeno će rezultirati masovnijim i kontinuiranijim zadržavanjem većeg broja djece u sportu, a ne samo onih najboljih.

Za sve koji se žele pokrenuti biti djelom Mostar Move Week-a preostali program mogu vidjeti na sluzbenoj stranici www.kinezis.ba

350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 09.06.2023.

Ovan Očekuju vas troškovi vezani za druge ljude ili nepodmireni...

Pogledajte kako je Hrvatska podijelila 800.000 € za projekte Hrvata izvan R Hrvatske

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo