back to top

350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a

Unatoč kišnom vremenu koje je prijetilo otkazivanju Monte utrke za djecu u sklopu Mostar Move Week-a udruga KINEZIS je još jednom ispunila Park Zrinjevac radosnom djecom i roditeljima.

Paralelno sa početkom utrke koja je bila zakazana za 18.00h prestala je padati kiša, a dječiji osmjesi ponovno su izmamili sunce nad Mostarom. Tradicionalna Monte utrka za djecu u dužini od 400 metara i ove godine je u kratkom roku od otvaranja dosegla limit od 350 mališana koliki je maksimalan kapacitet utrke.

Djeca su se natjecala u kategorijama predškolski uzrast, prvi i drugi razred, treci i četvrti razred, te peti i šesti razred. Kako i priliči dječijem duhu i borbenosti, natjecateljskog žara nije nedostajalo tu su se svi trudili stazu proći u najkraćem vremenu. Ipak ono što ovu utrku razlikuje od svih drugi je pristup udruge KINEZIS da se u ovoj utrci ne proglašavaju pobjednici, nego da sva djeca dobivaju medalju za sudjelovanje i poklon pakete generalnog pokrovitelja utrke kompanije Union Foods doo.

Predsjednik udruge KINEZIS prof.dr.sc. Franjo Lovrić ovakav neuobičajan pritup dječijim sportskim natjecanjima objašnjava željom da se sva djeca osjete uspješnim u sportskim aktivnostima. Iako je razumljivo da ce uvijek biti brže i sporije djece, ili pak snažnije i slabije, ovakav pristup osigurati će osjećaj zadovoljstva kod svih sudionika usmjeravajući ih da se ne natječu protiv drugih, nego da budu najbolja verzija sebe. Krajnji cilj je razvijati samopouzdanje i pozitivnu naviku kod djece za sportskim aktivnostima. Navedeno će rezultirati masovnijim i kontinuiranijim zadržavanjem većeg broja djece u sportu, a ne samo onih najboljih.

Za sve koji se žele pokrenuti biti djelom Mostar Move Week-a preostali program mogu vidjeti na sluzbenoj stranici www.kinezis.ba

350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a

350 djece u Zrinjevcu trčalo Monte utrku za djecu u sklopu Mostar Move Week-a Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO