32. obljetnica smrti brigadira Ludviga Lutka Pavlovića

Danas se obilježava 32. obljetnica smrti brigadira Ludviga Lutka Pavlovića.

Tim povodom jutros je služena sveta misa u crkvi Svetog paškala u Vitini, a potom je uslijedilo odavanje počasti na njegovom grobu te pred spomen obilježjima u Vitini i u Studenim Vrilima.

Uz prigodnu molitvu, zajednički vijenac su položili i svijeće upalili načelnik općine Posušje i predsjednik Općinskog vijeća Ante Begić i Ivan Lončar, zajedno s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, predstavnici Županije Zapadnohercegovačke: predsjednik Skupštine Ivan Jelčić, dopredsjednica Vlade i ministrica financija Blagica Leko, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić, savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar, izaslanstvo Grada Ljubuškog predvođeno gradonačelnikom Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, predstavnici PPN Ludvig Pavlović, predstavnici udruge Hrvati Australije te rodbina i prijatelji pokojnog brigadira Pavlovića.

Hrvatski domoljub, brigadir Ludvig Pavlović, prva je žrtva srpske agresije na hrvatski narod na prostorima BiH. Za svoje zasluge posmrtno je odlikovan Redom Kneza Domagoja, Redom Nikole Šubića Zrinskog i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Njemu u čast Postrojba HVO-a za posebne namjene nazvana je Ludvig Pavlović, podsjeća se u priopćenju Općine Posušje.

32. obljetnica smrti brigadira ludviga lutka pavlovića

32. obljetnica smrti brigadira ludviga lutka pavlovića

Post 32. obljetnica smrti brigadira Ludviga Lutka Pavlovića je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Grude su spremne za Europsko prvenstvo u boćanju! (FOTO/VIDEO)

Grude će biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju koje...

Ovaj bus iz BiH vozi do Dortmunda. Njemačka policija ga isključila iz prometa

Njemačka policija jučer je iz prometa isključila autobus iz...

Potvrđen prvi slučaj svinjske kuge u Hercegovini

Prvi slučaj afričke svinjske kuge potvrđen je na jednom...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO